Alle Weine mit einer Bewertung von Suckling / Pigott

Rotwein, Piemont, 2014 Italien Angelo Gaja

Barbaresco Sori Tildin 2014

-- Suckling: --Suckling: The nose has it all here with fresh cranberry character, brambleberries and lavender intermingled with darker, more complex notes of cedar, nutmeg and cinnamon. Full body, so much vibrant acidity, tangy fruit, expansive yet tight tannins and a long, savory...

  • 399,00 €

0,75 l

  • 34078H
  • Suckling 96/100
    Galloni 97/100
    Jeb Dunnuck 96/100
  • Trinkreife: 2021 - 2051

Dieser Wein ist limitiert und wird nur an angemeldete Kunden verkauft.

Rotwein, Piemont, 2015 Italien Angelo Gaja

Barbaresco Sori Tildin 2015

-- Suckling: --Suckling: Aromas of asphalt and tar that turn to dried strawberries, plums and citrus fruit. Full body, yet agile and very refined with a beautiful balance of fruit, tannins and acidity. Extremely persistent and focused finish. All about harmony and strength. Drink in...

  • 429,00 €

0,75 l

  • 35571H
  • Suckling 99/100
    Galloni 95/100
    Winespectator 96/100
  • Trinkreife: 2022 - 2052

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Rotwein, Piemont, 2015 Italien Ceretto

Barolo Brunate 2015

-- Suckling: Very attractive red cherries and berries with plenty of sweetly fragrant spice and warm stones. This offers exceptional power and rich, ripe fruit on the palate. Really balanced and succulent with seamlessly arranged tannins. So good. Drink or hold. 96/100 ...

  • 133,00 €

0,75 l (177,33 €/l)

  • 39611H
  • Suckling 96/100
    Parker 96/100
  • Trinkreife: 2022 - 2048

Inkl. 19% MwSt.,
zzgl. Versandkosten

Rotwein, Piemont, 2015 Italien Paolo Scavino

Barolo Monvigliero 2015

-- Suckling: The sour cherries really lift this off on the nose, catching suggestions of candied citrus, tile, roasted herbs and cedar. Racy and sexy, drawn out into shape by the forthright acidity and steely tannins. 96/100

  • 77,00 €

0,75 l

  • 39631H
  • Suckling 96/100
    Parker 94/100
  • Trinkreife: 2023 - 2048

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Rotwein, Piemont, 2015 Italien Paolo Scavino

Barolo Prapò 2015

-- Suckling: Glazed cherries, orange peel, citrus, dried cranberries and tulips. A grainy and very refined palate follows, which rolls irresistibly through taut cherries and bright acidity. Chewy and long on the finish. 94/100

  • 77,00 €

0,75 l

  • 39632H
  • Suckling 94/100
    Parker 95/100
  • Trinkreife: 2023 - 2048

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Rotwein, Piemont, 2017 Italien Pio Cesare

Barbera d'Alba 2017

-- Suckling: This is a dense and beautiful barbera with plums and dark chocolate. Full body, firm tannins and a savory finish. Delicious. Drink now. 92/100

  • 15,50 €

0,75 l (20,67 €/l)

  • 39479H
  • Suckling 92/100
    Parker 90/100
  • Trinkreife: 2019 - 2027

Inkl. 19% MwSt.,
zzgl. Versandkosten

Rotwein, Piemont, 2017 Italien Pio Cesare

Fides Barbera d'Alba Superiore 2017

-- Suckling: This is a fantastic bottle of barbera from the excellent Mosconi vineyard that shows depth and finesse with compact fruit and polished tannins. It’s full-bodied yet tight and reserved. Extremely long and polished. Wonderful finish. Old vines. Drink or hold. 7,000 bottles...

  • 27,50 €

0,75 l (36,67 €/l)

  • 39480H
  • Suckling 95/100
    Parker 92/100
  • Trinkreife: 2021 - 2038

Inkl. 19% MwSt.,
zzgl. Versandkosten

Rotwein, Piemont, 2015 Italien Pio Cesare

Barbaresco 2015

-- Suckling: A dense and layered red with plums, dried orange and lemon peel and a long and flavorful finish. Beautiful. Such impressive layers and a fantastic finish. Very exciting. Love the length. 95/100

  • 55,00 €

0,75 l (73,33 €/l)

  • 39476H
  • Suckling 95/100
  • Trinkreife: 2022 - 2045

Inkl. 19% MwSt.,
zzgl. Versandkosten

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Von Suckling bewertet

James Suckling ist sicherlich nach Robert Parker einer der bekanntesten und einflussreichsten Weinkritiker weltweit. Seine Karriere begann 1981, als er sich auf den Posten des stellvertretenden Chefredakteurs der noch recht jungen Zeitschrift Wine Spectator bewarb. Vier Jahre nach seiner Einstellung eröffnete er in Paris das Europabüro der Zeitschrift. Von da an konzentrierte er sich zunehmend auf die europäischen Weine.

Nach knapp 30 Jahren WS ging er neue Wege und eröffnete seine eigene Webseite. Knapp 10.000 Weine verkosten er und sein Team jedes Jahr, insgesamt schätzt Suckling, dass er in seinem Leben bisher ca. 200.000 Weine probiert hat. Suckling bewertet wie Parker nach dem inzwischen weit verbreiteten 100 Punktesystem, das auf viele internationale Schulbenotungssysteme basiert.

Für meine interessierten Kunden habe ich auf dieser Seite alle meine Weine zusammengefasst, die von Suckling oder seinem Team eine Bewertung erhalten haben.

Im Zweifel sollten Sie, wie ich, natürlich immer Ihrem Geschmack vertrauen, aber erste Anhaltspunkte versierter Verkoster wie Suckling sind für die Auswahl und Geschmacksbildung durchaus hilfreich und dienen als perfekte Orientierung.

Stuart Pigott

Stuart Pigott

Stuart Pigott ist einer der führenden Experten für den deutschen Wein. In den 90er Jahren fing er an für den Wine Spectator zu verkosten. Seit 2001 ist er Weinkolumnist u.a. für die FAZ und hat für den BR die Serie ‚Weinwunder Deutschland’ gedreht. 2016 holte Suckling ihn für Deutschland und Österreich in sein Team.