Bandol Rouge Cuvee La Migoua 2011

Domaine Tempier Bandol Rouge Cuvee La Migoua 2011

Limitiert

Zum Winzer

96–97
100
2
Mourvedre 50%, Cinsault 30%, Grenache 20%
5
rot, trocken
15,0% Vol.
Trinkreife: 2015–2031
Verpackt in: 12er
9
voluminös & kräftig
tanninreich
3
Lobenberg: 96–97/100
WS: 93/100
Parker: 92/100
6
Frankreich, Provence
7
Allergene: Sulfite, Abfüllerinformation
lobenberg

Heiner Lobenberg über:
Bandol Rouge Cuvee La Migoua 2011

96–97
/100

Lobenberg: Der finessereichste Wein der Domaine, deutlich rotfruchtige Einschläge neben der schwarzen Beerenfrucht der Mourvedre. Fruchtstark und komplex, feine Würze, vielschichtig. 96-97/100

93
/100

WS über: Bandol Rouge Cuvee La Migoua

-- WS: Dark, taut and winey, with steeped currant, blackberry coulis and macerated black cherry fruit, lined with singed alder, tobacco, warm stone and licorice root notes. The long finish features a wellburied iron spine. Mourvèdre, Cinsault, Grenache and Syrah. Best from 2016 through 2028.93/100

92
/100

Parker über: Bandol Rouge Cuvee La Migoua

-- Parker: The 2011 Bandol La Migoua, which has the most Grenache of any of the cuvees, comes from red and blue clay soils and the highest plots on the estate. Comprised of 50% Mourvedre, 26% Cinsault, 20% Grenache and the balance Syrah, it too shows the vintage character with forward, supple and polished aromas and flavors of sweet blackberry, currants, spice and underbrush all emerging from the glass. Medium-bodied, beautifully textured and with fine tannin on the finish, it will evolve at a faster rate than most vintages of this cuvee, yet still dish out gobs of pleasure over the coming decade or more. 92/100

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Domaine Tempier

Über alle Produkte betrachtet ist Domaine Tempier sicherlich das beste Weingut des Bandol. Die enorm schwer zu findenden Weine sind sehr körperreich und bieten aufgrund der Vielfalt der Lagen und Rebzusammensetzungen eine ganze Palette unterschiedlicher Geschmackseindrücke, immer jedoch eine immense...

Bandol Rouge Cuvee La Migoua 2011