Monastrell 2010

Casa Castillo Monastrell 2010

2
Monastrell 100%
5
rot, trocken
14,5% Vol.
Trinkreife: 2012–2015
Verpackt in: 6er
9
voluminös & kräftig
fruchtbetont
strukturiert
3
Lobenberg: 90/100
Penin: 92/100
JDRR: 91/100
6
Spanien, Jumilla und La Mancha
7
Allergene: Sulfite, Abfüllerinformation
lobenberg

Heiner Lobenberg über:
Monastrell 2010

90
/100

Lobenberg: Fast schwarz. Würzige, samtige Nase mit hoher Intensität, der Duft strömt nur so. Im Mund klare Dominanz schwarzer Beeren, butterweiches Tannin, viel Frucht, ein Hauch erdige Würze, ganz weich, füllig und samtig. Dennoch gute Frische zeigend. Ein molliger, aber nicht zu fetter Charmeur mit hoher Intensität und samtigem Nachhall für Genuss über den ganzen Abend. Unerhört viel Wein für das Geld. 90/100

91
/100

JDRR über: Monastrell

-- JDRR: A wine that drinks well past its price point, the 2010 Casa Castillo (Julia Roche E Hijos) Monastrell Jumilla is 100% Monastrell (aka Mourvedre), from sand and clay soils, that spent 6-months in 500-liter French oak barrels. Pure, clean, and rich, with copious vanilla-laced blackberry, licorice, sweet spice, wood smoke, and hints of herbs, this medium to full-bodied Jumilla is seamless and elegant on the palate, with no hard edges, excellent purity, and thrillingly polished tannin that keep the finish focused and straight. Very well done and a brilliant drink, it should continue to shine for 5-7 years. 91/100

Parker über: Monastrell

-- Parker: Casa Castillo's 2010 Monastrell (100%) was produced entirely from estate-grown fruit and aged for 6 months in seasoned French oak. Underbrush, brier, blue fruit, and a hint of chocolate inform the nose of this firm, concentrated, intensely flavored effort. Nicely proportioned and lengthy, this excellent value will deliver enjoyment over the next 3-4 years. 89/100 -- Penin: Kirschrot mit violettem Saum. Aroma sortenrein, ausdrucksvoll, elegant, mineralisch. Am Gaumen geschmackvoll, fruchtig, elegant, reife Tannine 92/100

Mein Winzer

Casa Castillo

Die 500 Hektar große Finca (250 Hektar Rebfläche) ist seit Generationen im Besitz der Familie Sanchez-Cerezo. Rund 14 % der Rebfläche besteht aus alten Monastrell-Pflanzungen (30 Jahre alte Reben).

Monastrell 2010