AN 2 2018

Anima Negra

AN 2 2018

92
100
2
Callet, Manto Negro, Syrah
5
rot, trocken
13,0% Vol.
Trinkreife: 2021–2029
Verpackt in: 6er
9
voluminös & kräftig
strukturiert
3
Lobenberg: 92/100
Galloni: 92/100
Penin: 92/100
Parker: 91/100
6
Spanien, Mallorca
7
Allergene: Sulfite, Abfüllerinformation
lobenberg

Heiner Lobenberg über:
AN 2 2018

92
/100

Lobenberg: Helles Granat-Rot. Kirsche, Zartbitterschokolade, Feigen und eine leichte balsamische Note. Fein strukturiert und mit präziser Gradlinigkeit. Versehen mit einem sehr guten und komplexen Abgang, dabei tolles Tannin wahrend. Zeigt seine mediterrane Herkunft, ist aber keinesfalls heiß, sondern wunderbar ausgewogen. Im Rückhall präsentiert er wundervolle Brombeeren und wieder Schokolade und Zwetschgen. 92/100

92
/100

Galloni über: AN 2

-- Galloni: Shimmering violet. Vibrant blackberry, cherry and floral aromas are complemented by hints of licorice and succulent herbs. Concentrated bitter cherry and dark berry preserve flavors stretch out and turn livelier with air. Gently gripping tannins give shape and focus to a long, spicy finish that shows very good clarity and repeating florality. 92/100

92
/100

Penin über: AN 2

-- Penin: Dunkles Kirschrot mit granatrotem Rand. Aromen von Wachs, getrockneten Kräuter und Wildkräuter. Charaktervoll. Am Gaumen fruchtig, würzig, lang und eine schöne Säure. 92/100

91
/100

Parker über: AN 2

-- Parker: Unfortunately, I still found the 2018 AN/2 too oaky for my taste, as the place, grape and vintage character is hidden by a generous dose of spice, toast and smoke aromas that give it a mainstream/international character. It's possibly fresher and more expressive than previous years. It fermented in concrete and 4,000-liter oak vats with selected yeasts and matured in oak barrels for one year. It's a blend of 65% Callet, 20% Fogoneu and Mantonegro and complemented with 15% Syrah. The wine shows a nice bright ruby color and wants to show the delicacy of the Majorcan grapes with a medium body and fine tannins, moderate alcohol and a nice texture, but unfortunately, it's too influenced by aromas and flavors of wood. I feel this is moving in the right direction, possibly aided by the natural conditions of the year, but the oak needs to be fine-tuned. 250,000 bottles produced. It was bottled in March 2020. 91/100

Mein Winzer

Anima Negra

Am Anfang von Anima Negra stand die Freundschaft zweier Mallorquiner. Pere Ignasi Obrador und Miquel Angel Cerda stammen beide aus der Ortschaft Felanitx, im Süd-Osten Mallorcas. Sie sind bereits von Kindesbeinen an Freunde, auch wenn Miquel vier Jahre älter ist als Pere.

AN 2 2018