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Champagne Brut Les 7 Crus

Rebsorten:Chardonnay 90%
Pinot Noir 10%
Artikelnummer:25138H
 
Bewertung:Lobenberg 93-94
Falstaff 93
Parker 92
Galloni 92
 
Alkoholgrad:12,0% vol.
Allergene:Sulfite
verpackt in:6er
Abfüller:Champagne AGRAPART & Fils, 57, Avenue Jean Jaurès, 51190 Avize, FRANKREICH

Einführer für alle Artikel mit Herkunft außerhalb der EU ist:
Lobenbergs Gute Weine GmbH & Co. KG, Tiefer 10, 28195 Bremen, Deutschland

weiß
0,75 l
46,50 €
 
€/l 62,00
inkl. 19% MwSt., zzgl. Versandkosten
Lobenberg: Eine Komposition aus vier Grand Cru und drei weiteren Lagen der Cote de Blancs. Darunter zwei mit 1er-Cru-Status. Im Schnitt 24 bis 36 Monate Hefelager. Supersoft, reichhaltig und zugleich delikat und puristisch, changierend von Honignoten mit Mandeln zu Pfirsich und Grapefruit. Ein Einstiegslevel, das es in sich hat, kein Markenchampagner unterhalb der Prestigecuvees kann da mit. 93-94/100 -- Parker: Based half-each on vintages 2010 and 2009, and with 10% Pinot Noir “smuggled in,” Agrapart’s NV Brut Blanc De Blancs 7 Crus E13 – named for the seven Cote des Blancs villages from which it is sourced, and in this instance disgorged in May, 2013 – displays uncommon delicacy, buoyancy, tension and nuance for an “intro-level” cuvee, and that uncannily combined with a sense of richness and purity to its white peach and grapefruit. Almond and pistachio cream lend allure; chalk and salt along with piquancy of peach kernel and toasted pumpkin seed impart interest, invigoration and saliva-inducement to an effusively juicy, succulent and refreshingly sustained finish. Seven grams of residual sugar, incidentally, is fairly high by estate standards but perfectly complements this wine’s forward fruit without engendering any sense of outright sweetness. This exceptional value in Champagne should remain irresistible for at least the next couple of years, and I shall be anxious to experience what happens further down the pike as I revisit the bottles I recently purchased (because older “intro-level” bottles are not usually something that growers – or, for that matter, most self-styled wine collectors – can lay their hands on to pour for you). 92/100 -- Galloni: The NV Brut 7 Crus 1er Cru is a powerful, intense wine. This is an especially vinous style for Agrapart, but it all works nicely. Lemon peel, white flowers, mint and white pepper give the 7 Crus its decidedly pointed, vibrant personality, while a dollop of Pinot Noir (10%) adds weight through the mid-palate and into the finish. The 7 Crus is a terrific introduction to the Agrapart house style. Did I mention it is also absolutely delicious? The current release is a blend of equal parts 2014 and 2013, done partly in oak and partly in tank. Dosage is 7 grams per liter. Disgorged: March 2016. 92/100 -- MW Frank Kämmer: Die Cuvée wird aus Chardonnays von sieben namhaften Lagen der Champagne komponiert, darunter die Grands Crus Avize, Cramant, Oger und Oiry, die Premiers Crus Bergères-lès-Vertus und Avenay-Val-d’Or, sowie das im Marne-Tal gelegene Mardeuil. Drei Jahre Hefelager, niedrige Dosage und sehr zurückhaltender Schwefeleinsatz sorgen für feine, ausgewogene Frische (max. 10 g/l Restzucker, max. 50 mg/l SO²). -- Falstaff: Helles Gelbgrün, Silberreflexe, anhaltendes Mousseux. Zart nach Orangenzesten, ein Hauch von Steinobst, dezent rauchige Nuancen, mineralischer Touch. Mittlerer Körper, straff strukturiert, weiße Apfelfrucht, feine Fruchtsüße im Abgang, saline Anklänge, ein finessenreicher Speisenbegleiter. 93/100

Agrapart & Fils

Agrapart & Fils - Lobenbergs Gute Weine

Dieses Champagner-Haus wurde 1894 von Arthur Agrapart, dem Ur-Großvater der heutigen Besitzer Pascal und Fabrice Agrapart, in Avize im Herzen der Côte des Blancs gegründet. Agrapart war stets ein „hausgemachter“ Champagner. Seit der Gründung übernahmen alle nachfolgenden Generationen von leidenschaftlichen Weinmachern ausschließlich selbst den...

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