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Chateauneuf du Pape Chateau de Beaucastel Ökowein

Rebsorten:Grenache 30%
Mourvedre 30%
Counoise 10%
Syrah 10%
Cinsault 5%
Clairette 3%
Viognier 2%
Artikelnummer:18474H
 
Jahrgang:
Bewertung:Lobenberg 95-96
JDRR 96
WS 96
Parker 94
Jancis Robinson 18
Trinkreife:2013 - 2039
 
Alkoholgrad:14,5% vol.
Allergene:Sulfite
verpackt in:6er OHK
Abfüller:Erzeuger

Einführer für alle Artikel mit Herkunft außerhalb der EU ist:
Lobenbergs Gute Weine GmbH & Co. KG, Tiefer 10, 28195 Bremen, Deutschland

rot
0,75 l
68,00 €
 
€/l 90,67
inkl. 19% MwSt., zzgl. Versandkosten
Lobenberg: Der Wein ist dunkelrot mit ganz leichten Schwarzreflexen. In der Farbe stark erinnernd an einen dichten Burgunder. Auch die Nase ist extrem burgundisch. Hier Anklänge an Chambertin Grand Cru. Etwas weniger Himbeere als beim Coudoulet, dafür Erdbeere, Zwetschgenschalen, auch ein kleiner Hauch Johannisbeere darunter. Extrem duftig. Üppiges Aromenbild und hocharomatisch für diese frühe Verkostung, ungewöhnlich charmant für Beaucastel, ungewöhnlich einnehmend. Das Aromenbild entwickelt sich von Waldhimbeere hin zu schwarzen Früchten, vornehmlich Brombeere, ganz zart. Im Mund fällt sofort das extrem geschliffene Tannin auf, zusammen mit intensiver Säure ergibt das eine wunderbare Frische und ein komplexes Spiel. Alles bleibt immer auf der Finesseseite. Sehr fein, sehr tänzelnd, feiner Bitterstoff streicht über den Gaumen. Die burgundische Assoziation ist deutlich stärker als beim Coudoulet. Der Wein ist extrem lang und braucht sicherlich fünf, sechs Jahre um sich in seiner ganzen Feinheit zu präsentieren. Auf jeden Fall vorne mit dabei. 95-96 /100 -- WS: One of the more endowed 2009s, this is packed with dark smoldering cocoa, mesquite, tobacco and roasted fig notes, all inlaid with pure cassis and plum preserves fruit flavors. Long and authoritative on the finish, with singed vanilla bean and tar add- ing length and dimension. 96/100 -- -- JDRR: The 2009 Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape had just been bottled at the time of the tasting but you wouldn’t know it by tasting it. A blend of 30% Mourvèdre, 30% Grenache, 10% Syrah, 10% Counoise, and 20% assorted varieties, the wine delivers a superb aromatic display of kirsch and black cherry-like fruits to go with a solid dose of underlying meat, truffle, earth, and leather. Full-bodied and gorgeously concentrated through the middle, with fleshy, ripe fruit, good acidity, and an abundance of structure, this will ideally be left alone for 7-8 years and then consumed over the following two decades. 96/100 -- Jancis Robinson: This is not the bottled final blend but it's very close to it. 13 varieties including 30% Mourvèdre, 30% Grenache and 10% Syrah, 10% Counoise, 5% Cinsault. Held back but there is so much waiting to escape. You can feel all those components coming together (I had just tasted the varieties Grenache, Syrah, Mourvèdre, Counoise and Cinsault as separate - non-commerical - bottlings). The brightness of the Grenache, that dry, firm framework and length from the Mourvèdre and the completeness of the blend. Dry, fresh, long and impressive in its embryonic state. Power and finesse. Great length. (JH) 18/20 -- Parker: The 2009 Beaucastel Chateauneuf du Pape is reminiscent of their brilliant 1985. It will be one of the rare Beaucastels that is drinkable upon release. Made from this estate’s classic blend, it possesses soft tannins as well as a silky, open-knit seductiveness, a dense plum/purple color and a beautiful perfume of smoky Provencal herbs intermixed with grilled steak juices, garrigue, kirsch and blue as well as black fruits. The wine is full-bodied, unctuously textured, and silky smooth (the latter characteristic being somewhat atypical for a young Beaucastel). If it performs like the 1985, it will drink well young and continue to do so for 25 or more years. 94/100